dilluns, de novembre 1

"No és la mort si la rebutges... ho és si l'acceptes." The Crow.



"Antiguamente la gente creía que cuando la gente muere, un cuervo se lleva su alma a la tierra de los muertos. Pero a veces, sucede algo tan horrible que junto con el alma el cuervo se lleva su profunda tristeza, y el alma no puede descansar en paz; y a veces, sólo a veces, el cuervo puede traer de vuelta el alma para enmendar el mal."

Introducció a la pel.lícula The Crow, dirigida per Àlex Proyas.



30 d'octubre: la nit del dimoni. Una nit salvatge i una jove parella a punt de casar-se, és brutalment assassinada. Un any més tard, ell, l'Eric, torna: desperta de la tomba i un corb el guia. Un corb que és el nexe que uneix dos móns: el dels vius i el dels morts. L'anti-heroi venjatiu, matarà als botxins.
Recreació gòtica de llums i ombres, basada en el còmic del mateix nom.

"Un día perderás todo lo que tienes. Nada te preparará para ese día. Ni la fe, ni la religión... nada. Cuando muere alguien a quien amas, conocerás el vacío... Sabrás lo que es estar completamente sólo, nunca olvidarás y nunca perdonarás. Los solitarios no suelen hablar nunca de una manera tan íntima y tan exhaustiva como lo hace James O'Barr en este libro. Así que, por lo menos, aprende del cuervo esta lección: piensa en lo que puedes perder."
John Bergin, Introducció al còmic The Crow de James O'Barr.

James O'Barr crea The Crow des de l'estòmac, des d'on neixen les passions. D'allí surt la violència d'una ànima en pena, sacsejada pel dolor, el patiment, la mort, i, per sobre de tot, l'amor. Un còmic fosc, violent, envolvent, mots de Baudelaire, Rimbaud i Poe, i un anti-heroi que reclama venjança a una ciutat.

"We walked the narrow path,
beneath the smoking skies
sometimes you can barelly tell the diference
between darkness and light.
Do you have faith in what be believe?
The truest test is when we cannot
when we cannot see."
Jane Siberry. It can't rain all the time, in The Crow Soundtrack




Tanco el calaix, després de rellegir i reescriure unes velles paraules: "No és la mort si la rebutges... ho és si l'acceptes." The Crow, 29.10.07

Il.lustració escapçada de The Crow, de James O'Barr.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada